BLOG 19 – Komplikasi Resdung

Resdung yang tidak dirawat dengan sempurna boleh mengakibatkan komplikasi serius kepada kanak-kanak dan orang dewasa.

🛑Kanak-kanak🛑
Resdung di kalangan kanak-kanak menyebabkan ia merebak ke dalam mata, mengakibatkan jangkitan sellulitis dan nanah (abses) mata.
.
Sekiranya ia dibiarkan, ia boleh menyebabkan mata menjadi buta. Punca yang menyebabkan kanak-kanak berisiko menjadi buta kerana dinding pemisah ethmoid dengan mata sangat tipis di mana sinus frontal mereka masih belum terbentuk.
.
Sehubungan itu nanah akan dikeluarkan dari rongga mata. Pada tahap kritikal doktor akan membuat satu laluan supaya cecair dari sinus ethmoid dapat dikeluarkan dari hidung dan ia tidak bertakung lagi.

🛑 Dewasa🛑
Bagi orang dewasa, nanah dari sinus frontal tidak dapat keluar dari hidung dan akan masuk memenuhi ruang dalam otak.
.
Dinding pemisah ini menjadi semakin tebal dan sinus frontal telah terbentuk dengan sempurna. Bagaimanapun, keadaan ini mengakibatkan ostia mudah tersumbat.
.
Bahagian sinus maxilla merupakan kawasan yang sering dijangkiti resdung, tetapi komplikasinya amat jarang berlaku. Ini kerana nanah tidak boleh menembusi dinding maxilla yang tebal.
.
Namun, sekiranya nanah merebak ke dalam otak, pesakit perlu menjalani pembedahan sinus frontal dan pembedahan neurosurgery. Bagi kes-kes seumpama ini, kadar kematian meningkat hingga 40 peratus.

Kepada yg mencari Penawar Resdung buat anak anak anda,
jom ikhtiar MEMOREEN utk membantu simptom-simptom RESDUNG secara semulajadi, selamat dan insyaallah berkesan.

.
MEMOREEN adalah jenama yang sudah hampir 8 tahun dipasaran dalam membantu tingkatkan #AntibodiBadan, #RawatResdung, #TingkatkanPerkembanganMinda juga kesihatan secara menyeluruh.
.
Memoreen solusi untuk menyelesaikan masalah Alahan,Resdung, Tingkatkan Imuniti dengan sangat berkesan & bantu juga Perkembangan Minda Otak Cergas ! (Brain Booster Supplemen)

 

✅ No. KKM ( Jus Memoreen) : 163/S/25JLD 223
✅ No. KKM ( Tablet Memoreen) : 190118/01/039
✅ Halal Jakim : MS1500:2009 1117-03/2018

✅ 8 Tahun Di Pasaran
✅ Ribuan Testimoni

 

Info Lanjut Memoreen Bantu Alahan, Bersin, Selsema & Resdung
➡ www.MemoreenMalaysia.com

Untuk dapatkan Produk  MEMOREEN di Kuala Lumpur/Selangor dan sekitar Wangsa Maju,  wasap 012 3155968 atau  wasap Klik Sini :

Disclaimer : Superfood Memoreen adalah suplimen, makanan tambahan bukan Ubat!

#MemoreenSmartKids
#SuperFoodMemoreen
#MemoreenJus
#MemoreenTablet
#Since2012
#TrustedBrand
#MemoreenPilihanIbuBapa
#RibuanTestimoni
#MemoreenCares4u
#BrainBooster
#ImunSistem
#SinusResdung
#MemoreenCares4u